sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Uleiul de ricin


Pentru ca vreau sa schimb putin abordarile si sa scriu si despre lucruri utile demne de urmat o sa vorbesc azi despre ULEIUL DE RICIN.
Recunosc, pana acum ceva timp traiam cu impresia ca e bun doar pentru par. Adica cum auzeam de el pac ma gandeam la mastile ptr par DAR ulterior am descoperit ca e intrebuintat si pentru alte lucruri.
Sa vedem care ar fi acestea:
..............................
I.Caderea parului sau alte afectiuni ale acestuia 
 : pentru persoanele ce prezinta astfel de afectiuni uleiul de ricin reprezinta o alternativa la indemana tuturor. Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par. Tratamentul consta in masarea pielii capului si a parului cu ulei de ricin din abundenta seara, inainte de culcare, timp de trei zile pe saptamana. Bineinteles, dimineata se va spala.
.............................
II.Negii
: acestia confera un aspect foarte neplacut pielii si totodata, in functie de localizarea lor, pot fi incomozi si se pot rupe la unele miscari. Pentru tratarea negilor se recomanda folosirea uleiului de ricin de doua ori pe zi, masand pielea cu negi. Se va repeta tratamentul pana la disparitia acestora.
............................
III.Pielea sensibila, iritata sau ingrosata (bataturile) 
: pentru zonele de piele sensibila, inrosita sau regiunile ingrosate ale pielii (coate, genunchi, glezne, talpi, palme etc) uleiul de ricin are efecte antiiritante, calmante si emoliente. Se unge zona respectiva cu ulei de ricin prin miscari circulare si apasate pentru a favoriza absorbtia acestuia la nivelul pielii. Se aplica apoi o fasie de bumbac pe pielea inmuiata si se lasa cel putin o ora. Se va repeta procedura in fiecare seara, atat cat considerati de cuviinta.
..............................
IV.Unghii mai rezistente 
: pentru persoanele cu unghii friabile sau care se exfoliaza usor este indicat sa se aplice ulei de ricin (ca si cum ar fi un lac de unghii) in fiecare seara. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.
 ..............................
V.Constipatie 
: aceasta este o afectiune de care sufera in special femeile. Alimentatia necorespunzatoare, viata sedentara, stresul sunt doar cateva dintre cauzele instalarii constipatiei. Este indicat ca in astfel de situatii sa faceti o cura cu ulei de ricin. Trebuie sa luati 1-2 lingurite din acest preparat in fiecare zi, vreme de o saptamana. Faceti apoi o pauza de inca o saptamana si reluati tratamentul. Ideal ar fi sa combinati uleiul de ricin cu o cura de seminte de dovleac si miere (daca nu suferiti de alte boli care sa nu va permita consumul de miere).
________________________________________________________________
Si ca sa va zic si ce fac eu cu el "ritualul" e cam asa: pe un betigas pentru urechi pun putin ulei de ricin pe care-l folosesc pentru gene. In maxim 3 luni genele devin mai dese si sperrr Doamne ajuta! si mai lungi :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails